Göğüs estetiğinde cerrahiden uzak duruyorsanız…

Hoş ve genç görünme isteği arttıkça daha çok sayıda kişi, estetik operasyon olmayı tercih ediyor. Bilhassa kilo alıp verme, yaşlanma, hamilelik, emzirme ve ömür biçimine dikkat etmeme sonucu oluşan estetik sıkıntılara karşı, operasyon dışında seçenek arayanlar da var. Estetik dünyasında ise bu arayışlara karşılık verecek yeni sistemler geliştiriyor. Sık yapılan göğüs estetiğinde geliştirilen ve cerrahi gerektirmeyen Minimal İnvaziv Augmentasyon metodu, yalnızca koltuk altında iz bırakması ve süreç sonrasında gündelik hayata süratli dönmeyi sağlaması üzere özellikleriyle göğüs hacmi kazandırmak isteyenlerin ilgisini çekiyor. Bu teknikle göğüs şekillendirmede doğal ve orantılı bir sonuç hedeflendiğine dikkat çeken Acıbadem Ataşehir Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Bülent Saçak, “Minimal İnvaziv Augmentasyon; ‘fikir, implant ve teknoloji’ olmak üzere 3 alanda inovasyon sağlanarak geliştirilmiş bir formül. Enjekte edilebilir bir formda bulunan implantlar koltuk altında 2 cm kesi ile yerleştirilebiliyor. 1 ila 2 kup büyüklükte, yumuşak, doğal bir sonuç elde edilebiliyor. Ayrıyeten doku muhafaza tekniğiyle süratli düzgünleşme sağlanıyor” diyor. 

Doğal sonuçlar elde ediliyor

Doğala yakın görünümüyle öne çıkan Minimal İnvaziv Augmentasyon formülünü çoğunlukla “Göğsünün bedeniyle uyumlu, dikkat çekmeyen (maksimum 195 cc yani 1-2 sütyen vücudu kadar) ve orantılı bir değişim isteyenler, daha hoş bir dekolte elde etmek için dolgulu sütyen yahut öbür formüllerden yorulanlar, emzirme, yaşlanma yahut bedende meydana gelen doğal değişiklikler nedeniyle görünümünden rahatsız olanlar, büyük cerrahi süreçlerden kaçınanlar, birebir gün yahut sonraki gün aktivitelerine geri dönmek isteyenler” tercih ediyor. Bununla birlikte, bu sürecin uygunluğuna hasta ve tabibin birlikte karar vermesi gerektiği belirtiliyor. 

Çok az kesi uygulanan süreç 15 dakikada yapılıyor

Memeleri şekillendirirken vücut ile ahengini da koruyan bu teknikle doğal ve göze batmayan orantılı sonuçlar amaçlanıyor. Genel anestezi olmadan yapılan 15 dakikalık süreç “minimal invaziv” olarak tanımlanıyor; yani mümkün olan en az sayıda kesi ve müdahale uygulanıyor. Küçük ve koltuk altı katlarının içerisinde olması nedeniyle yara izleri saklı kalıyor, ayrıyeten hasta birebir gün gündelik işlerine devam edebiliyor. Memeye neşter değmediğinin altını çizen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Bülent Saçak, “Bu usul göğüs dokusunu kesme muhtaçlığını ortadan kaldırmaktadır. Cerrah, göğsün anatomik bütünlüğünü bozmaz; bunun yerine, yüksek teknoloji özelliği olan bir aygıtla göğüste bir kanal açar ve protezi içine enjekte eder. Göğsün yerinde durmasını sağlayan bir askı vazifesi gören bağ dokularının cerrahi süreç sırasında ziyan görme ihtimali bulunsa da bu formülde o bağ dokulara ziyan vermeden, implantı yerleştirmek, yani göğüs dokusunu korumak mümkün. Yalnızca koltuk altı kıvrımlarında 2-2,5 cm kadar saklı bir yara izi oluşur” diyor. 

Lokal sedasyon ile ağrısız bir işlem

Yeni bir yol olan Minimal İnvaziv Augmentasyon ile süreç sırasında, azamî projeksiyon elde etmek için daha küçük hacme sahip silikon ve elmas halindeki implantlar kullanılıyor. Sürecin ayrıntılarına değinen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Bülent Saçak, şunları söylüyor: “Ciltle temasın gerçekleştirildiği süreç müddeti 15 dakika; sürecin daha kısa sürmesi de daha az risk manasına gelir. Mühletin bu kadar kısa olmasını sağlayan elbette yüksek teknoloji ve cerrahın yetkinliği. Toplamda, süreçle birlikte hastaneden ayrılış mühleti yaklaşık olarak 90 dakika sürüyor. Süreç sırasında genel anestezi değil, lokal anestezi ve sedasyon kullanıyoruz, bu da ağrısız bir uygulama olması manasına geliyor.” 

Mamografi sonuçlarını etkilemiyor

Bu formülde kullanılan implantlar, mamografi yahut göğüs görüntüleme ile yapılan göğüs taramalarını da etkilemiyor ve elde edilen sonuçları değiştirmiyor. Ayrıyeten bu implantlarda bulunan, dahili batarya içermeyen yeni jenerasyon bir teknoloji sayesinde implant kartı taşımaya gerek kalmıyor. Bu teknolojiyle birebir vakitte implant bilgileri taranabiliyor ve seri numarası doğrulanabiliyor.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir